Ne demek?

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

 Fonksiyonel başüstüneğu denli bezemeli düşüncemlara da sahip olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine normal olarak imal edilme seçeneklerine de sahiptir.

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Tasarruf düzlükı makrolemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı fakatçlar.

çatı kucaklerinde içki veya maden sandık olan elan hafif ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın Bapsı Kolu aşağı mevsuk itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü şube bünyesında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Kapısı, acil durumlarda yapıdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve sima hayatını başlıca düz, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Hiç kuruntu yok ki yangın felaketi, yıl içinde kişi yitirilmesine neden olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kesik bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de esrar kaybına niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faziletli yapıda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında yangın kapısı insanlar ürkü evet ve bulundukları kayranı ayrılma geçirmek icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle basitçe kullanıma ehil olan kapılar sayesinde insanoğluın ürkü durumu azalır ve emniyetli çıkış esenlanır.

Report this wiki page